Translate

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

δαχτυλιδια με σμαλτο!!

δαχτυλιδι με κοκκινο σμαλτο (η καρδια απο πολυμερικο πηλο)


δαχτυλιδι με κοκκινο σμαλτο λουλουδι απο παστα κοραλλι

δαχτυλιδι με κοκκινο σμαλτο (η καρδια απο πολυμερικο πηλο), λουλουδι παστα κοραλλι


δαχτυλιδι με κοκκινο σμαλτο


δαχτυλιδι με μπλε σμαλτο, αλουμινιο

δαχτυλιδι με λουλουδι τσοχα κ χαντρα γυαλινη πασχαλιτσα


Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

δαχτυλιδι απο αλουμινιο κ χαντρες

κοβω ενα κομματι αλουμινιο κ ζωγραφιζω με ανεξητιλο μαρκαδορο ενα κυκλο (για το κυκλο εγω χρησιμοποιησα το καπακι απ την κρεμα ημερας!!). το μεγεθος του κυκλου θα καθορισει κ το ποσο μεγαλο θα ειναι το δαχτυλιδι μου.

αφου κοψω τον κυκλο,αρχιζω κ του δινω σχημα (προσωπικα με τα δαχτυλα, δε διαθετω κατι αλλο!!) να αρχισει να μοιαζει με λουλουδι. σπρωχνω τις ακρες προς το εξω κ παραλληλα προς τα μεσα.


ωστε να γινει καπως ετσι.η αληθεια ειναι οτι δεν το εχω ξαναφτιαξει, δυσκολευτικα λιγο κ δε μου βγηκαν ομαλες οι πλευρες.δε με νοιαζει ομως γιατι θα καλυφτουν στη συνεχεια κ επισης θα το ξαναφτιαξω οποτε πιστευω θα τα παω καλυτερα!!


σε ενα αλλο κομματι αλουμινιου σχεδιαζω ενα φυλλαρακι το οποιο θα υπολογισω να ειναι μεγαλο ωστε να φαινεται κατω απ το λουλουδι οταν θα κολληθει. λιμαρω τις ακρες του ετσι ωστε να μη τραυματισω μετα τα δαχτυλα μου γιατι το αλουμινιο ειναι σουβλερο!!


βαζω το φυλλο πανω στο δαχτυλιδι κ υπολογιζω την επιφανεια που καλυπτει η βαση του δαχτυλιδιου κ τραβαω μια γραμμη με το μαρκαδορο μου πανω στο φυλλο.
βαζω κολλα πανω στο φυλλο αφηνωντας αδειο το σημειο που εχω σημειωσει γιατι η μια μερια του φυλλου θα κολληθει στη βαση του δαχτυλιδιου κ η αλλη κατω απ το λουλουδι.
ποπο!!εγινα κατανοητη??οποιος δεν καταλαβε ρωταει ελευθερα!!
στο σημειο που εβαλα κολλα ριχνω αυτα τα πρασινα ψιλολογακια οπως τα λεω εγω γιατι δε γνωριζω την ονομασια τους!!τα βρισκετε σε χαντραδικα κ ειδη με χομπυ. αφηνεται λιγο να στεγνωσει αυτο.


α! ξεχασα!! προσωπικα χρησιμοποιω ατλακολ.οταν στεγνωσει γινεται διαφανη κ κολλαει πολυ γερα. το μεγαλυτερο της αρνητικο ειναι οτι δεν πρεπει να βραχει γιατι ''ξαναενεργοποιειται''.

παιρνω λοιπον το λουλουδι μου κ στο κεντρο του του βαζω μπολικη κολλα κ κολλαω μια χαντρα. εγω προτιμησα μια μπλε περλα γιατι ταιριαζει με τα αλλα ψιλολογακια που θα βαλω στο λουλουδι. μετα στη μεσα μερια του λουλουδιου, στα τοιχωματα βαζω μια στρωση κολλα. να μην ειναι πολυ παχια αλλα ουτε κ πολυ λεπτη.



ριχνω σιγα σιγα ωστε να καλυψω την κολλα με τα ψιλολογακια που φαινονται στο βαζακι παραπανω.

σημ : οταν ριχνω απ τα ψιλολογακια πανω σε κατι για να κολλησουν, εχω απο κατω κατι π.χ. εγω βαζω ενα μικρο κουτι. 
1ον οτι δεν πεσει πανω στο αντικειμενο θα πεσει μεσα εκει, 

2ον οταν καλυψω το αντικειμενο το αναποδογυριζω κ χτυπαω την πισω μερια ελαφρια για να          
       πεσει το περιττο κ οτι δεν εχει κολλησει, 

3ον χρησιμοποιω τη γωνια του κουτιου για να ξαναριξω στο βαζακι αυτα που περισσεψαν.

ετσι εχω πολυ λιγες απωλειες!!

στη συνεχεια κολλαω στη βαση του δαχτυλιδιου το φυλλαρακι μου. οπως κοιταω το δαχτυλιδι απο πανω, δηλ. τη βαση του, θα πρεπει να βλεπω τα ψιλολογακια που εχω κολλησει κ το μικρο κενο που σημειωσα με το μαρκαδορο μου για να μπει το λουλουδι. στη φωτο ειναι αναποδογυρισμενο γιατι ετσι πρεπει να μεινει για λιγο, ισως κανα 5λεπτο για να πω οτι ''εδεσε'' λιγο η κολλα.


αν πανω στην περλιτσα ή στη χαντρα επεσε κολλα κ κολλησαν ψιλολογακια αφαιρουνται με μια οδοντογλυφιδα απαλα.

τελος μετα απο λιγο στο σημειο που ειχα αφησει κενο στο φυλλαρακι, εβαλα μια γερη δοση κολλας κ εβαλα το λουλουδι μου πιεζοντας. αφαιρεσα προσεχτικα με το πινελο μου την κολλα που περρισευε γυρω γυρω. συνηθως για να στεγνωσουν τα δαχτυλιδια τα αφηνω τουμπα ή τα βαζω πανω σε λιγη πλαστελινη οπως εδω.


συντομα η κολλα θα στεγνωσει κ δε θα φαινεται πια το ασπρο παρα μονο οι χαντρες μου!!!

σημ. οταν στολιζω κατι με αυτα τα ψιλολογακια κ δεν τα βαζω μεσα σε υρο γυαλι ή σμαλτο, συνηθως τα περναω κ απο πανω με κολλα γιατι οσο δυνατη κ αν ειναι η ατλακολ δε θελω να γινει κανενα ατυχημα. περναω λοιπον απο πανω (οχι αμεσως μολις τα βαλω, μετα απο κανα μισαωρο) με το πινελο μου μια στρωση ή απο λιγο αραιωμενη με νερο ατλακολ ή με μια στρωση απο την ειδικη κολλα για decoupage.


φιλι!!lne


Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

δαχτυλιδι

δαχτυλιδι με χαντρουλες, συρμα κ μαυρη δαντελα



βραχιολια με συρμα


βραχιολια (πετονια με χαντρουλες)


βραχιολι - δαχτυλιδι

δαχτυλιδι (πετρα δεμενη με συρμα)





Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

σταντ για περιοδικα

Αυτο ηταν ενα σταντ για περιοδικα το οποιο ηταν για πεταμα. Ειχε ξαβαψει κ απ την μια μερια του ελειπε η βιδα οποτε δεν κρατουσε τιποτα κ ανοιγε στα δυο.
Δυστυχως δε σκεφτηκα να το φωτογραφισω πριν.
 Το εβαψα μωβ κ το φορτωσα με χαντρουλες κ κορδελακια.




Εδω ειναι το σημειο που ελειπε η βιδα. Το εδεσα πολυ πολυ σφιχτα με τα σκοινακια κ τωρα δεν κουνιεται καθολου. Το λουλουδι το εφτιαξα απο πολυμερικο πηλο (fimo).
τατααα!!!

ιδεα για ασχημο καλωδιο-σωληνα

Απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου, στο υπνοδωματιο μου πεφτει το ματι μου πανω στο σωληνα το κλιματιστικου τον οποιο δεν ξερω για ποιο λογο αυτοι που το τοποθετησαν το εβαλαν ετσι : 
Αφου το δωματιο μου εγινε ροζ-μωβ, βαφτηκε κ αυτος ροζ.... Βεβαια χαρη σ αυτον η μαμα μου γλυτωσε το κουρτινοξυλο στο κεφαλι οταν επεσε... (φαινεται οτι λειπει το μπροστινο μερος)
Μαζεψα λοιπον τα παρακατω υλικα κ το εκανα κλαδι
ατλακολ, χοντρο καφε χαρτονι, χαρτια γκοφρε σε καφε, φουξια,ροζ κ μωβ, πινελα για την κολλα κ πιστολι σιλικονης
Πρωτα τυλιξα τον σωληνα με το καφε χοντρο χαρτονι κ το κολλησα με την σιλικονη. τσακισα κ τσαλακωσα το χαρτονι για να μοιαζει με κορμο (ξυλο).
Επειτα τυλιξα τον σωληνα με καφε γκοφρε χαρτι κ το κολλησα με την ατλακολ. πιεζοντας το χαρτι με τα δαχτυλα δημιουργουνταν βαθουλωματα οπως στα κλαδια!!
Εκοψα λωριδες απ το χοντρο χαρτονι κ τις τυλιξα μια μια σε ρολο. Τις ταλακωσα λιγο για να μοιαζουν με κλαδια κ εντυσα το καθε ρολο με  καφε γκοφρε χαρτι, με ατλακολ, κ πιεσα παλι με τα δαχτυλα μου. 
*το μακρος της καθε λωριδας ηταν οσο μακρυ ηθελα να ειναι το κλαδι κ το παχος οσο παχυ!!
δυστυχως αυτο δεν το φωτογραφισα...
μετα εκοψα λωριδες απο το γκοφρε (ροζ, μωβ, φουξια) κ τα τυλιξα ωστε να γινουν λουλουδακια.
κολλησα με την σιλικονη  τα κλαδια εκει που ηθελα (προσοχη οχι παρα πολυ κολλα, εμενα ετρεξε κ εκαψα το δαχτυλο μου)
Τα κλαδια επειδη ειναι σχετικα βαρια θελουν σιλικονη που στεγνωνει αμεσως.
Τα λουλουδια τα εβαλα οπου μου ταιριαζαν πανω στα κλαδια αλλα με ατλακολ γιατι 1ον ειναι ελαφρια κ 2ον βαζοντας το λουλουδι επρεπε να πιεσω λιγο για να μεινει εκει κ αν εβαζα σιλικονη θα καιγομουν.





 Κατεβασα την παλια κουρτινα κ εκοψα μια λουριδα απο μωβ υφασμα που ειχα. Με σιλικονη προσεκτικα, την κολλησα στο σημειο του κουρτινοξυλου.


Τελος εβαλα μια αλλη κουρτινα που ειχα πιο κοντα στο χρωμα της λουριδας κ ετοιμο!!


Τα υλικα για το κλαδι δε στοιχιζουν. Το καθε χαρτονι δεν κανει πανω απο ενα ευρω κ η ατλακολ ειναι βαζο με 500gr 3 ευρω.
(συγνωμη για τις φωτογραφιες, ειναι απο κινητο!!)


διαφορα με σμαλτο!!

δαχτυλιδι

δαχτυλιδι

δαχτυλιδι

δαχτυλιδι

δαχτυλιδι


καρφιτσα


κολιε